Geschiedenis

SLM, een school met een rijke geschiedenis

Bij SLM blikken we terug op meer dan 85 jaar onderwijservaring. Onze school werd in 1931 opgericht door Lieven Gevaert. We gaan misschien al lang mee, maar we zijn vandaag een moderne school met veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Van vroeger, ...

Lieven Gevaert (1868–1935) was niet alleen een gedreven bedrijfsleider, hij was sterk sociaal bewogen en maakte van de uitbouw van degelijk Nederlandstalig onderwijs een prioriteit. Hij wilde jonge mensen opleiden tot degelijke intellectuelen die religieus geïnspireerd en sociaal geëngageerd zijn. Onze school behoort van bij het begin van haar geschiedenis tot de groep van KVO-scholen (het Katholiek Vlaams Onderwijs). Vandaag telt deze groep tien scholen met samen meer dan 8000 leerlingen. De KVO-scholen hebben een traditie van kwaliteitsonderwijs en van katholieke en Vlaamse opvoeding. Op de website van het KVO lees je het volledige opvoedingsproject.

Doorheen de jaren groeide en evolueerde Sint-Ludgardis Merksem op een gestage manier, zowel in leerlingenaantallen, als in het studieaanbod.

Image
Image

... tot nu!

In september 2016 maakten we onze kwantumsprong! We openden onze tweede campus. Campus KVO is een spiksplinternieuwe onderwijssite met de nieuwe studierichtingen TSO Biotechnische Wetenschappen en de B-stroom.

Deze site huisvest:

  • de tweede basisschool van SLM
  • de derde graad secundair van SLM
  • de tweede (en later ook derde graad) TSO Biotechnische Wetenschappen
  • de eerste graad B-stroom

Met de ondersteuning van de andere KVO-scholen bouwen we een moderne wetenschaps- en STEM Campus KVO. Helemaal toekomstgericht, helemaal wat onze maatschappij nodig heeft!

Vandaag is Sint-Ludgardis Merksem een moderne, open school met veel ruimte voor jouw ontwikkeling. Het rijke verleden en de sterke identiteit vormen voor de directie en leraren de basis om elke dag opnieuw de visie en het opvoedingsproject in de praktijk te garanderen.