• maandag 26 februari 2024

Rozenverkoop 2024

De week na de Krokusvakantie stond alles op Sint-Ludgardis in het teken van Valentijn. De leden van onze leerlingenraad Parlée organiseerden immers een rozenverkoop.

"Omdat we merken dat liefde toch nog een redelijk grote rol speelt in het leven van de leerlingen"  - Parlée 

Elk jaar rond de Valentijnsperiode organiseren de leerlingen van Parlée een rozenverkoop. Dit houdt in dat de leerlingen van het secundair een roos kunnen bestellen en die kunnen laten bezorgen aan een schoolgenoot. De roos kan een teken van vriendschap, een teken van appreciatie en soms zelfs een teken van liefde zijn.

“Volgens mij draait de rozenverkoop niet enkel om cadeautjes geven, maar ook om liefde geven. De roos staat voor de liefde.”

De rozen konden de laatste week voor de Krokusvakantie tijdens de pauzes door de leerlingen van het secundair aangekocht worden. Doordat Valentijnsdag midden in de vakantie viel, werden de rozen de week na de vakantie uitgedeeld. Niettemin hebben we het gevoel dat de leerlingen er met volle teugen van genoten hebben en de rozenverkoop zeker iets is dat in de volgende schooljaren opnieuw georganiseerd zal worden.

Benieuwd naar ander nieuws?