SLM in actie

Bij Sint-Ludgardis zijn we bezige bijen! Naast de gewone lessen organiseren we heel wat activiteiten. Tijdens de lesuren, in de pauzes of na schooltijd. Bovendien ga je met je vrienden en vriendinnen en je leraren regelmatig op stap.

Ontdek de wereld tijdens schoolreizen in binnen- en buitenland

Jouw horizon verruimen? Kennismaken met andere culturen en zienswijzen? In een geglobaliseerde wereld is dat de toekomst. We zetten de schoolpoorten regelmatig open en slaan onze vleugels uit.

Elk jaar is er van alles wat om naar uit te kijken! In het eerste en tweede jaar ga je varen met de milieuboot, bezoek je de bospolder, ga je naar het theater en nog veel meer. In het derde en trek je naar Parijs: je zet er je talen- en andere kennis om in de praktijk en je leert elkaar op een heel andere manier kennen. In het vijfde jaar organiseren we een internationale uitwisseling. Zo hebben we al Poolse en Spaanse studenten op bezoek gehad en zijn wij op onze beurt naar daar getrokken. In het zesde jaar bezoek je naar goede traditie Italië. Je komt er oog in oog te staan met de indrukwekkende geschiedenis en cultuur. Deze laatstejaarsreis is een mooie en ook wel emotionele afsluiter van je schooltijd bij Sint-Ludgardis in Merksem.

Image
Image

Lekker actief tijdens de middag

SLM kiest bewust voor een lange middagpauze. Die pauze gebruik je om gezellig te praten met je vrienden en vriendinnen of om te studeren. Je kan ook deelnemen aan allerlei sportieve, creatieve en intellectuele activiteiten:

 • Sporten, bijvoorbeeld tafeltennis, netbal, voetbal, volleybal, basketbal, enz.
 • Werken aan je studiemethode
 • Knutselen in de creaklas
 • Lid worden van het leerlingenparlement
 • Een boek lezen of ontlenen in de schoolbibliotheek
 • Spelletjes spelen of schaken in de Kangoeroeklas
 • Leren breien of haken

Sport je fit op onze school

Wil je graag sporten tijdens de middagpauzes of op woensdag? Dat kan bij SLM! Je leeft je uit aan de pingpongtafel of je gaat mini-voetballen, netballen en volley- of basketballen. We kijken met zijn allen uit naar de spannende klascompetities.

Zin in sporten en bewegen na de lesuren? Fantastisch! We nemen elk jaar deel aan de actie “Schoolsport geeft kleur”. SVS en BLOSO ondersteunen dit initiatief.

 • Sport Na School of SNS: onmiddellijk na de lesuren en op woensdagnamiddag sport je in de sport- en fitnesscentra in onze buurt. Kies uit squash, fitness, zwemmen, cycling, Hip-hop of rope skipping (op onze school).
 • De Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) organiseert sportieve ontmoetingen in onze school of in de onmiddellijke omgeving. Kom mee voetballen, airtracktumblen, badmintonnen of basketten!

Image
Image

Ondernemen in de praktijk met je mini-onderneming

Ondernemen kan je leren. De mini-onderneming zet je op weg! Als leerling van de derde graad ga je in groep aan de slag. Je kiest een product, je voert een marktonderzoek uit, je bepaalt het productaanbod, je stelt een bedrijfsplan op en gaat op zoek naar kapitaal. Vervolgens organiseer je verkoopmomenten en aandeelhoudersvergaderingen en je volgt de financiële cijfers van je onderneming op. Vlajo en de leerkrachten van de vakgroep economie ondersteunen je in dit spannend leerproces.

Onze mini-ondernemingen verkochten al verschillende succesvolle producten: een zelfgeproduceerde gsm-houder uit gerecycleerde kunststof, een gsm-oplaadstation, originele houten producten en streetwear.

We zijn druk bezig met onze volgende projecten. Via het nieuws houden we je op de hoogte!

Nieuws Secundair

 • donderdag 14 maart 2024

Inclusie in het onderwijs

 • maandag 26 februari 2024

Rozenverkoop 2024

 • donderdag 22 februari 2024

Infoavond 1e jaar secundair

          Ben je er klaar voor? Schrijf je dan nu in!