• vrijdag 9 februari 2018

Ambassadeurs Licht voor de Wereld

Op 9 februari is het zover. Dan vertrekken twee leerlingen en een leraar van SLM op inleefreis naar Tanzania. Paulien Meulemeester, Evelyne Reyns en mevrouw Janssens gaan samen dit avontuur tegemoet.

De erkende Belgische ngo LICHT voor de WERELD wil blindheid in Afrika bestrijden, vooral in Tanzania, Rwanda en DR Congo. De organisatie streeft naar een samenleving waarin iedereen, ook personen met een handicap, een plaats krijgt.
Bovendien wil ze jongeren bewust maken van blindheid in Afrika. SLM neemt nu opnieuw deel aan het speciale project over ontwikkelingseducatie. Samen met vier andere scholen engageren we ons op lange termijn helemaal voor LICHT voor de WERELD.

Tijdens ons verblijf onderzoeken we hoe het gesteld is met het onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen in Kilosa. Daarom volgen we een week lang de lessen mee. We steken zelf de handen uit de mouwen om de infrastructuur van de school te verbeteren en bezoeken het grootste ziekenhuis uit de regio voor cataractoperaties.

Zowel voor als na onze inleefreis organiseren we acties op school, maar ook daarbuiten, om geld in te zamelen. Aan blindheid in Afrika kan namelijk iets gebeuren.

Het kost slechts 52 Euro om één slechtziende volwassene terug een ziend leven te geven, een écht leven dus! Een wereld van verschil! Met 150 euro schenkt je een cataractoperatie en de nazorg aan een kind en geef je het weer zicht.

Stortingen zijn welkom op het rekeningnummer van LICHT VOOR DE WERELD, BE 955230402921 58 met vermelding SLM 2018.

Raadpleeg zeker ook de website voor meer informatie over de organisatie:
www.lichtvoordewereld.be of
onze facebookpagina AMBASSADEURS LICHT VOOR DE WERELD MERKSEM.

Benieuwd naar ander nieuws?

  • donderdag 17 februari 2022

SLM CONNECTS - februari 2022

  • donderdag 17 februari 2022

Valentijn op Campus - 14/02/2022